VIP Preventie

VIP Preventie en de Guided Biofilm Therapy (GBT) zijn belangrijk voor uw algemene gezondheid.

Biofilm is de boosdoener

Voor een stralende en gezonde lach is professionele reiniging essentieel. Alleen op deze manier kan de destructieve Biofilm (ook genoemd plaque of aanslag) op de tanden en het tandvlees verwijdert worden. De biofilm is verantwoordelijk voor het ontstaan van cariës, tandvleesontstekingen en paradontitis. Maar dat is helaas nog niet alles… in deze Biofilm zitten ziekmakende bacteriën. De bacterie ‘Porphyromonas gingivalis’ is verantwoordelijk voor veel vervelende ziektes zoals Alzheimer, Diabetes en Hartaandoeningen. Ook is deze Biofilm vaak de oorzaak van Halitosis (slechte adem), verlies van uw tanden en implantaten, Gingivitis (tandvleesbloeden) en Paradontitis (omlaag trekkend tandvlees).

Deze Biofilm is in het begin niet te zien. Om het wel zichtbaar te maken gaan wij uw tanden inkleuren omdat we alleen kunnen verwijderen wat we zien!

Citident gaat met behulp van de VIP Preventie behandeling en de Guided Biofilm Therapy (GBT) de schadelijke Biofilm op een zachte manier verwijderen. GBT is ontwikkeld door EMS – de wereldwijde leader voor airflow producten in de tandheelkunde. 

VIP Preventie staat voor : 

Verzorging & Voorlichting,  Instructie en Indicatie, Preventie & Persoonlijke aandacht.

Ontdek het zelf! Wij adviseren iedereen om minstens 1 x per jaar deze behandeling te boeken voor een goede mondgezondheid en stralende lach.